Så vitt jag har förstått på senare dar så är risbollar ett skånskt fenomen. 
Speciellt i södra skåne.
( Eller som vi säger i Malmö -risbulle/risbullar) 
En krämig havreboll som görs med puffat ris. 
Minns när man var liten och stod i kioskföntret och pekade på chokladboll eller risboll när man handlade gott. 
Jag valde då oftast en risboll.
Alltid tyckt om den lilla godingen.


Då är det extra trevligt att kunna göra egna när man blir sugen. 

Ni som inte har ätit risbollar, prova ! 
Supers smarrigt ! 
Jag har nu uppdaterat mitt gamla inlägg och recept med lite frächare bilder. 

Recept kommer här : 

Risbollar :
100 g mjukt rumstempererat smör
1 dl socker 
1-2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
Ca 4 dl puffat ris - vårgårda ris 
1 äggvita 

Till rullning :
Puffat ris. 

Gör så här :
Mixa havregryn och puffat ris en stund  i matberedare. ( inget måste men det blir bättre) 
Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp. 
Blanda smör, socker, vaniljsocker och de mixade grynen till en smet, rör tillsist i äggvitan i smeten. 
Forma bollar av smeten och rulla bollarna i puffat ris. 
Tryck till med händerna så att riset fastnar och forma om bollarna något om det behövs. 

Ni hittar mig även på 
Fb -Snilleskök
Instagram - @lillameee